Inschrijven voor 'Hartverwarmende winterwandeling'

Velden met een * zijn verplicht.

Gegevens

  Terug naar overzicht

  Hartverwarmende winterwandeling

  Deze activiteit is voorbij.

  Dat 2020 een bijzonder jaar was, hoeft geen betoog. Het was een jaar van weinig mogen en veel moeten. Gelukkig ontstonden er in de stad ook veel verrassende en positieve verhalen en initiatieven die ons hoop gaven om samen verder vol te houden. Enkele van die lichtpuntjes geven we dit eindejaar graag een podium.

  Met dank aan Stad Sint-Niklaas voor de organisatie van dit evenement.

  Praktisch: 

  Het hartverwarmende parcours bestaat uit 13 kerstbomen die elk een warm luisterverhaal vertellen. Het verhaal wordt visueel vertaald door de kerstboom creatief aan te
  kleden.  Elk van de dertien kerstbomen worden uitgelicht en voorzien van
  klankinstallatie. Ook wie niet het hele parcours aflegt, vangt een stukje van de beleving op.

  Je kan de Hartverwarmende Winterwandeling wandelen van vrijdag 18 december 2020 tot zondag 10 januari 2021. Het coronaproof wandelparcours is ca. 3 km lang, waar je 5 lokale doelen kan steunen die verbonden zijn aan elke kerstboom.

  In bijlage kan u de brochure downloaden en plannetje van de wandeling.

  Meer informatie? Stad Sint-Niklaas, dienst Evenementen (evenementen@sint-niklaas.be of 03 778 34 80). 

  Meer inforamtie:

  De wandeling start aan het stadhuis van Sint-Niklaas

  Ieder verhaal wordt verteld door een Sint-Niklazenaar en straalt solidariteit, hartelijkheid, generositeit en vooral warmte uit. Het parcours van ongeveer 3 km brengt de bezoekers bovendien op onontgonnen plekjes in en rond de lichtgevende binnenstad waar telkens de mogelijkheid zal zijn om een goed doel te steunen. 13 keer verrassend, 13 keer hartverwarmend. Ook voor kinderen, die met een leuke bingo in de brochure actief aan de slag kunnen doorheen het parcours. 

  Een hart onder de riem

  In tijden waar we normaal de gezelligheid van eindejaar verwachten, wil de stad met  dit warm initiatief vooral soelaas bieden. Zulke warme verhalen lichten de stad op een creatieve manier op en brengen ons dichter – maar op een veilige manier – bij elkaar. Dwaal gezellig langs de verrassende kerstbomen waar telkens een uniek verhaal te horen zal zijn. Kortom, beleef met je oren én ogen de sfeer van eindejaar en de warmte in onze stad.

  Pakkende verhalen

  De burgemeester bijt de spits af met een hoopgevende boodschap waarmee hij terugblikt op een moeilijk jaar, maar vooral de nadruk legt op de vele warme initiatieven rondom ons. Daarna zullen er verhalen te horen zijn vanuit de zorgsector, vanuit de horeca of over hoe het is om in volle coronacrisis te trouwen of te bevallen.

  Er is ook aandacht voor mentaal welzijn. Seniorenvrijwilligster Georgette slaat wekelijks een praatje met eenzame bejaarden en Andy en Pieter Luyckx van vzw Tzal wel zijn vertellen over hoe zij op verschillende manieren het mentaal welzijn van jongeren in onze stad onder de aandacht brachten.

   

  5 warme zorginstellingen uit Sint-Niklaas in de kijker

  Aan elke kerstboom zullen de bezoekers via een QR-code vrijblijvend een centje kunnen doneren voor enkele zorginstellingen uit Sint-Niklaas die dit jaar in de vuurlinie van de crisis stonden. Tijdens de Hartverwarmende Winterwandeling zet Stad Sint-Niklaas organisaties Vesta, De Klokke, Dagcentrum Sint-Niklaas, Bijs en Het Veer in de spotlights. Deze vijf hebben allemaal hetzelfde doel: mensen met een mentale en/of fysieke beperking ondersteunen en een warme thuis bieden. De opbrengst wordt achteraf gelijk verdeeld onder de vijf organisaties.

   

   

   

   

  Documenten

  Terug